Vereniging
HISTORISCHE KRING AMASIUS


Lezing door Pauline Broekema

Zondagmiddag 17 maart 2019 wordt de inmiddels opgebouwde traditie van een spreker van naam in nde Nicolaïkerk in Appingedam voortgezet.
Na illustere voorgangsers als Guido Abuys, Geert Mak, Charles Groenhuijsen en Herman Pleij, is nu de beurt aan Pauline Broekema, geen onbekende in Appingedam en zelf ook niet onbekend met Appingedam.
Geboren in Groningen heeft zij een grote journalistieke carrière achter de rug. Zij was meer dan 40 jaar verbonden aan het NOS journaal en het was landelijk nieuws dat zij bij de NOS stopt. Maar ook een groot aantal boeken heeft deze workaholic op haar naam staan. Haar meest recente boek is ontstaan in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken, en beschrijft herinneringen tijdens en na de oorlog van een Joods familie uit Appingedam. Ook haar lezing op de dam in Amsterdam tijdens de dodenherdenking op 4 mei was indrukwekkend.
Als historische vereniging, in nauwe samenwerking met de Stichting Nicolaïkerk, zij wij er trots op dat Pauline naar Appingedam komt. En contact met haar leert dat ook zij zich verheugt op de komst naar Appingedam. Wij kunnen uitkijken naar een bijzonder boeiende en interessante lezing.

>N.B. Voor leden van de vereniging zijn de eerste 2 kaarten gratis!

Image