lezing 17 maart 2019 zondagmidag

Lezing door Pauline Broekema in de Nicolaikerk Appingedam

Zondagmiddag 17 maart 2019 wordt de inmiddels opgebouwde traditie van een spreker van naam in de Nicolaïkerk in Appingedam voortgezet.

Na illustere voorgangers als Guido Abuys, Geert Mak, Charles Groenhuijsen en Herman Pleij is nu de beurt aan Pauline Broekema, geen onbekende in Appingedam en zelf ook niet onbekend met Appingedam.

Geboren in Groningen heeft zij een grote journalistieke carrière achter de rug. Zij was meer dan 40 jaar verbonden aan het NOS journaal en het was landelijke nieuws dat zij bij de NOS stopte. Maar ook een groot aantal boeken heeft deze workaholic op haar naam staan. Haar meest recente boek is ontstaan in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken, en beschrijft herinneringen tijdens en na de oorlog van een Joodse familie uit Appingedam. Ook haar lezing op de dam in Amsterdam tijdens de dodenherdenking op 4 mei was indrukwekkend.

Als historische vereniging, in nauwe samenwerking met de Stichting Nicolaïkerk, zij wij er trots op dat Pauline naar Appingedam komt op 17 maart 2019. En contact met haar leert dat ook zij zich verheugt op de komst naar Appingedam.

We kunnen uitkijken naar een bijzonder boeiende en interessante lezing.