Lezing door Pauline Broekema, 17 maart 2019

Lezing door Herman Pley, 11 maart 2018

Foto’s van de bijeenkomst van 13 maart 2018 in de Molukse kerk van Appingedam.

Vereniging
HISTORISCHE KRING AMASIUS


Voor het 5e jaar op rij organiseerden we als Historische Vereniging in samenwerking met de Stichting Nicolaikerk een lezing in de Nicolaikerk.

Hieronder een verslag van de boeiende lezing.

Image
Prachtige lezing door Herman Pleij.

Zondagmiddag klokslag half drie zaten ruim 300 aanwezigen met spanning te wachten op de aftrap die Herman Pleij zou geven in de sfeervolle Nicolaikerk. Nu de aanwezigen hebben het geweten, zonder beamer, alleen een head set en her en der een aantekening zag deze bevlogen oud professor, inmiddels 75 jaar, kans de zaal op een geweldige manier te boeien. In een niet te stoppen betoog met humor doorspekt hield hij de luisteraars de identiteit van de nederlander en de groninger tegen het licht.

Na ruim een uur vertelde hij dat hij nog wel een paar uur door kon gaan maar dat hij graag ook nog wat vragen wilde beantwoorden, dus na een korte pauze kwamen er diverse vragen uit de zaal die met verve door hem werden beantwoord. Rond kwart voor vijf werd de middag afgesloten met een ovationeel applaus.

De Stichting Nicolaikerk en de Historische kring Amasius kijken weer terug op een prachtige middag en hebben al weer plannen voor volgend jaar maart.

Hieronder een aantal foto's van de bijeenkomst.